Gift of Nature | Aandoeningen
15624
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15624,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Quantum Touch

 

Om zoveel mogelijk mensen te behandelen van 0-100 jaar!

Behandelwijze Quantum Touch

 

Tijdens een behandeling kunt u gewoon gekleed blijven. Het is wel aan te raden om lekkere loszittende kleding te dragen en een paar dikke sokken aan te doen, omdat de schoenen wel uitmoeten, evenals lederen riemen e.d. Leder heeft nl. de eigenschap om energie op te slurpen.

 

Wanneer een behandeling gestart wordt, worden eerst uw heupen “uitgelijnd”.Stel dat uw bekken scheef staat dan wordt dat eerst in de juiste positie gebracht. Daarna gebeurt hetzelfde met uw achterhoofdsrand.

 

Het is belangrijk dat deze beiden in balans zijn omdat veel klachten voortkomen uit een scheve wervelkolom. Het is wonderbaarlijk hoe bij de eerste behandeling de botten en wervels al zichtbaar op hun plaats komen!

 

Daarna is het aan u als cliënt om aan te geven waar u pijn heeft of waar zich een klacht bevind. Er wordt altijd alleen maar datgene gedaan wat U vraagt, u weet immers waar de klacht of pijn zit en de therapeut gaat mee in uw hulpvraag.

 

De tijd van behandeling hangt af van hoe uw lichaam reageert, soms duurt een behandeling 25 min., maar het kan ook 60 of 90 min. zijn. Na elke behandeling spreken we door wat en hoe u alles ervaren hebt en wat de vervolgbehandelingen zullen zijn.

Aangezichtspijn

 

Aangezichtspijn of neuropatische pijn, is een pijn die veroorzaakt wordt door beschadiging of een gestoorde werking van het zenuwstelsel.

 

Symptomen

Aangezichtspijn voelt als branderig, zeurend, tintelend of branderig. Het is een chronische aandoening waarbij door beschadiging van de aangezichtszenuw hevige pijnscheuten worden gevoeld in de kaak, wang, of andere delen van het gezicht.

 

Oorzaak

We spreken van een aangezichtspijn als een aangezichtszenuw tegen een bloedvat aandrukt,gaat kloppen en daar irritatie veroorzaakt. Aangezichtspijn kan ook ontstaan wanneer bij een operatie de aangezichtszenuw geraakt wordt.

 

Behandeling

In onze praktijk behandelen wij uw aangezichtspijn d.m.v. Quantum Touchbehandelingen. Deze behandelingen zorgen ervoor dat uw lichaam het zieke gedeelte, dat de aangezichtspijn veroorzaakt, gaat helen zodat de pijnen en klachten sterk verminderen of verdwijnen.

 

Wilt u een afspraak maken, of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

ADHD

 

De afkorting ADHD staat voor “attention deficit hyperactivity disorder”. In het Nederlands betekent dit “ aandachtstekort-en hyperactiviteit”. Een hele mond vol, en de Nederlandse vertaling roept bij veel ouders vraagtekens op. Want, “mijn kind heeft nooit een tekort aan aandacht gehad” en dat is in de meeste gevallen ook juist! Maar we moeten het eigenlijk andersom zien; een kind met ADHD vráágt veel aandacht en jammer genoeg vaak op een negatieve manier. We moeten ons echter wel realiseren dat het bij dit kind geen zaak is van niet willen maar van onmacht. Jammer genoeg wordt er vaak met een beschuldigende vinger naar de ouders gewezen, maar bij ADHD kun je niemand de schuld geven!

 

Kenmerken ADHD

Enkele kenmerken van ADHD zijn; overmatige bewegingsdrang, een verminderd concentratievermogen en ondoordacht handelen.Bij ADHD is er een verstoorde prikkelgeleiding in de hersenen, de oorzaak hiervan is onbekend. Deze aandoening treedt meestal naar buiten in de leeftijd tussen 4-16 jaar en in de puberteit kunnen de verschijnselen verergeren. Op oudere leeftijd wordt ADHD milder, men kan er beter mee omgaan, ondanks dat er nog altijd dat chaotische gevoel in het hoofd is en men ondoordachte dingen kan doen.

ADHD informatie

In onze praktijk geven wij, als een van de weinigen in Nederland, Quantum Touchbehandelingen aan kinderen en volwassenen. Het is gebleken dat deze behandelingen rust geven en men meer gestructureerd met de aandoening om kan gaan.

Informatie

Wilt u een afspraak maken, of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie, of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Aromatherapie

 

In de aromatherapie gebruiken we essentiële oliën welke via de poriën van de huid opgenomen worden. Zij helen niet alleen dat kleine stukje huid dat is ingewreven, maar ze circuleren door het hele lichaam zodat ze ook invloed hebben op de onderliggende organen.

 

De huid, een belangrijk ademhalingsorgaan van de mens, functioneert daardoor als kanaal voor de genezende werking van de essences(etherische oliën) in het lichaam. Maar de essences doen meer; zij beïnvloeden ook de psyche van de mens. De etherische oliën kunnen een stimulerende,ontspannende, rustgevende of kalmerende werking hebben door ze toe te passen in bad- en massageoliën, als verdampingsaroma of als parfum.

 

In het oude Egypte experimenteerde men met geuren van bloemen en planten die op een bepaalde manier werden geëxtraheerd. Avicenna, de Arabische geleerde, alchemist en geneesheer uit de 10e eeuw ontdekte hoe hij de geur van rozen kon destilleren in de vorm van olie. Hij was de uitvinder van rozenolie en zijn techniek wordt nog steeds toegepast.

 

Hoe kun je etherische oliën toepassen?

Deze oliën kunnen op een verdamper gebruikt worden. Voor elke situatie kun je een speciale etherische olie gebruiken. Wie verkouden is en in ademnood verkeert zal verlichting vinden bij het verdampen van eucalyptus-, dennen- of tijmolie.

 

Wil je een frisse geur in huis dan verdamp je rozenhout of bergamotolie, deze zorgen voor een zuivere lucht. Ze geven negatieve ionen af die de ziektekiemen, een vervuilde lucht en een teveel aan positieve ionen te lijf gaan. Etherische oliën kunnen verdampt worden in wachtkamers,ziekenzalen, meditatie- en yogaruimten en als ondersteuning in de behandelkamer van geneesheren, magnetiseurs en tandartsen.

 

Etherische oliën kunnen ook ingenomen worden om bepaalde ziekten te behandelen. Doe dit echter nooit op eigen houtje want sommige oliën kunnen bij verkeerd gebruik hele vervelende gevolgen hebben en zelfs dodelijk zijn! Houdt ze daarom ook altijd uit de buurt van kinderen! Etherische oliën kunnen ook gebruikt worden als; stoombad, in massageolie in combinatie met een basisolie, als kompressen, voor maskers, en pakkingen bij huidproblemen.

 

In onze praktijk geven wij ook massages met etherische oliën en we staan nog elke keer verbaasd van de geweldige uitwerking hiervan op de cliënt! Tot op de dag van vandaag is bewezen dat wereldwijd vele mensen met een ernstige ziekte genezen zijn door behandelingen met etherische oliën in combinatie met Bachbloesemremedies en Quantum Touchbehandelingen.

 

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Astma

 

Astma is, in de ogen van de medische wetenschap, een ongeneeslijke chronische

ontsteking van de lagere luchtwegen.

 

Symptomen

Mensen met astma hebben moeite met ademhalen, zij zijn kortademig en hebben vaak een piepende/fluitende ademhaling. Vaak gaat dit ook met hoesten gepaard.

 

Oorzaak

Door een overmatige prikkeling van de slijmvliezen in de lagere luchtwegen raken deze ontstoken en zwellen op. Er wordt meer slijm en vocht geproduceerd dan normaal waardoor de doorgang voor de lucht belemmerd wordt. Omdat de ademhaling hierdoor bemoeilijkt wordt raken de longen overvol met lucht. Er wordt minder zuurstofrijke lucht aangevoerd waardoor benauwdheid ontstaat.

 

De oorzaak van een overmatige prikkeling wordt vaak gezocht in een allergie. Wanneer mensen met astma met een stof in aanraking komen waarvan ze vermoeden dat ze daar allergisch voor zijn kan in een half uur tijd een astma-aanval ontstaan.

 

Het is echter gebleken dan bij mensen met astma de oorzaak ook gezocht moet worden door een traumatische gebeurtenis in het verleden. Vaak is men deze gebeurtenis zelf allang vergeten of was men te jong om het zich te kunnen herinneren. Baby’s die geboren worden met de navelstreng om de nek ontwikkelen op latere leeftijd vaker astma. Dit is ook niet vreemd omdat de benauwende gedachte opgeslagen is in het geheugen.

 

Behandeling

In onze praktijk geven wij Quantum Touchbehandelingen om daarmee de oorzaak van de astma op te sporen. Tijdens een behandeling geven het lichaam en psyche precies aan waar de knelpunten zitten, zodat deze opgeheven kunnen worden, waardoor de astma-aanvallen sterk verminderen of verdwijnen.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Autisme

 

De laatste jaren horen we steeds meer de term “autisme”. Autisme is een verzamelnaam voor diverse stoornissen in het autistisch spectrum. We gaan hier niet in op de symptomen, wel op de mogelijke oorzaak en behandeling. Autisme is een vrij “jonge” aandoening en is pas explosief gaan groeien in de jaren 30 van de vorige eeuw, nadat een vaccinatieprogramma voor baby`s en kleuters werd gestart.

 

Artsen in Amerika constateerden dat er een toenemend aantal kinderen was die een afwijkend gedragspatroon hadden. Zij startten een onderzoek en kwamen tot de ontdekking dat dit afwijkend gedragspatroon te wijten was aan een stof, genaamd, Thimerosal. Deze stof is een organische verbinding die kwik bevat en wordt gebruikt als conserveringsmiddel in vaccins. Vele studies hebben aangetoond dat Thimerosal accumuleert( zich opstapelt) in de hersenen en daar beschadigingen veroorzaakt. Gezien de aard van deze gedragsstoornissen heeft onderzoeker Dr. Kanner deze stoornissen “autisme” genoemd, afgeleid van het Griekse woord ”autos” wat “zelf” betekent.

 

Maar ik hoor u denken, hoe zit dit dan met de erfelijkheid van autisme?

Bij autisme is sprake van een multifactoriële overerving,hierbij zijn zowel omgevingsfactoren als genetische factoren betrokken. Ook is autisme niet alleen een aandoening van de hersenen, maar spelen ook afwijkingen in het darmstelsel en het voedingspatroon een grote rol! Een grote boosdoener bij autisme is het gebruik van caseïne, dit is een dierlijk eiwit dat voorkomt in melk en melkprodukten zoals melkpoeder, flesvoeding en smeerkaas.

 

In Amerika is men enige jaren geleden begonnen met Quantum Touch behandelingen toe te passen op kinderen met een autistische stoornis en het resultaat was verbluffend! Kinderen die nog nooit èèn woord hadden gesproken begonnen voorzichtig woordjes te brabbelen en oogcontact te maken!

 

Door Quantum Touch wordt het lichaam aangezet tot zelfgenezing, waarbij zowel de hersenen als het darmstelsel betrokken zijn. Ook gaat het lichaam zelf voor de hoognodige enzymenaanmaak zorgen.

 

Ook in onze praktijk geven wij, als een van de weinigen in Nederland, Quantum Touchbehandelingen voor kinderen en volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Bachbloesemtherapie

 

Bachbloesemtherapie is een natuurlijke geneesmethode waarbij 38 verschillende bloesems van in het wild groeiende planten, bomen, bloemen en struiken gebruikt worden. Zij zijn geen van allen schadelijk en kunnen naast elke therapievorm gebruikt worden.

 

De ontdekker van deze bloesemtherapie is Dr. Edward Bach. Als medisch student ontdekte hij dat de èèn wel van een bepaalde kwaal genas en een ander niet. Hierna is hij onderzoek gaan doen. Hij gaf zijn baan als arts in het ziekenhuis op en de laatste jaren van zijn leven heeft hij zich alleen maar bezig gehouden met het zoeken naar een geneesmethode zonder bijwerkingen en welke op een eenvoudige manier toe te passen was.

 

Dr. Bach heeft 38 bloesems onderverdeeld in 7 hoofdgroepen die toe te passen zijn bij;

 • angst
 • onzekerheid
 • onvoldoende interesse in het heden
 • eenzaamheid
 • overgevoeligheid voor ideeën en invloeden
 • moedeloosheid en wanhoop
 • overbezorgdheid voor anderen

 

Deze bloesems worden in druppelvorm toegepast en zorgen ervoor dat uw lichaam negatieve gemoedstoestanden omzet in positieve gemoedstoestanden. Hierdoor verdwijnt al een groot deel van de klachten. De remedies werken op uw energieveld, wat van knooppunt tot knooppunt door uw lichaam stroomt. Ze heffen de emotionele blokkade op waardoor uw energie weer vrij kan stromen.

 

In onze praktijk passen wij al jaren de Bachbloesemtherapie toe, als ondersteuning bij Quantum Touchbehandelingen.

 

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Bekkeninstabiliteit

 

Pijn in het bekken is bij een zwangerschap een veel voorkomend verschijnsel, immers er verandert heel wat daaronder in je buik. Ongeveer de helft van alle vrouwen heeft last van bekkenpijn of pijn onder in de rug. Maar tussen bekkenpijn en bekkeninstabiliteit zit een groot verschil!

 

Bekkeninstabiliteit wordt veroorzaakt door een hormonale invloed die de bekkenbanden doet verslappen. De pijn zit vooral bij het schaambeen en in de onderrug en wordt bij vermoeidheid erger en waarom de een hier wel last van krijgt en de ander niet, daarvoor is geen oorzaak aan te wijzen.

 

In onze praktijk is gebleken dat door het geven van Quantum Touchbehandelingen de bekkeninstabiliteit sterk verminderd dan wel verdwijnt. Het lichaam gaat zichzelf helen, waardoor de pijnklachten verdwijnen.

 

Wilt u ook een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie. U kunt ook uw telefoonnummer achterlaten, dan nemen wij contact met u op.

Blaasontsteking

 

Blaasontsteking ontstaat door een infectie van de blaaswand, soms is ook de urinebuis ontstoken. Het is een veel voorkomende kwaal en het treft meer vrouwen dan mannen.De meest voorkomende besmetting is van een bacterie, E coli genaamd, die via de anus in de urinebuis doordringt. De reden dat meer vrouwen dan mannen deze kwaal hebben is, dat de vrouwelijke urinebuis dichter bij de anus ligt en de urinebuis ook korter is. Bij mannen is het meestal een ontsteking van de prostaat.

 

Symptomen

Een blaasontsteking herken je veelal aan;

 • vaak aandrang om te plassen, waarbij telkens maar een beetje urine vrijkomt.
 • sterk ruikende urine
 • een branderig gevoel tijdens en na het plassen
 • vaak een zeurende, vervelende pijn in de onderbuik, of onderrug
 • soms zit er ook bloed bij de urine

 

Oorzaak

Waarom krijgt de een regelmatig blaasontsteking, soms zelfs chronisch en de ander nooit?

 

Bij velen is het vaak ook een psychische kwestie, zonder dat men dit in de gaten heeft. De blaas is een reservoir , waar in de vorm van urine, alle in de nieren uitgescheiden stoffen wachten om het lichaam te kunnen verlaten. De druk die door de hoeveelheid urine ontstaat dwingt na zekere tijd tot loslaten wat een gevoel van opluchting geeft. Wanneer we onder druk staan moeten we ook vaker naar toilet, denk aan examen of spanningen voor een bepaalde gebeurtenis. De druk die aanvankelijk psychisch wordt ervaren wordt naar onder geschoven en daar als lichamelijke druk gevoeld.

 

Druk roept dus op om los te laten. Voor sommigen is het loslaten van emoties moeilijk, helaas gaan deze dan een eigen leven leiden en uiten zich dan in lichamelijke klachten. Personen, vooral vrouwen, die vaak onder druk staan zullen eerder vatbaar zijn voor een blaasontsteking.

 

Behandeling

Niet elke blaasontsteking is een “èchte blaasontsteking”. Sommige vrouwen hebben een overmatig prikkelende blaas(ook door druk) maar wel dezelfde symptomen. Wanneer een blaasontsteking vaker voorkomt en zelfs chronisch dreigt te worden dan is het tijd om in te grijpen. In onze praktijk geven wij Quantum Touchbehandelingen om de psychische druk te onderscheppen en daardoor uw lichaam de kans te geven om te helen.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie, of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Bloedarmoede

 

We spreken van bloedarmoede of anemie wanneer er te weinig rode bloedcellen in uw bloed voorkomen of wanneer deze niet goed functioneren. In de rode bloedcel zit hemoglobine, deze is nodig om zuurstof te vervoeren vanuit uw longen naar alle delen van uw lichaam. In het geval van bloedarmoede wordt er minder zuurstof vervoerd en kunnen allerlei klachten ontstaan. We spreken van bloedarmoede wanneer bij een man het hemoglobinegehalte lager is dan 8,1 mm ol/l en bij de vrouw 7,5 mmol/l.

 

Symptomen

Door bloedarmoede kunt u zich zwak en moe voelen. Vlugger kortademig bij inspanningen en duizelingen. Soms hebt u het gevoel flauw te vallen.

 

Behandeling

Meestal wordt bij bloedarmoede naar medicijnen gegrepen die de bloedarmoede opheffen. In de volksmond beter bekend als “staalpillen”.

 

In onze praktijk geven wij Quantum Touchbehandelingen waardoor uw lichaam zichzelf gaat helen en hierdoor de aanmaak van rode bloedlichaampjes bevorderd wordt.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie, of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Chemotherapie

 

Met chemotherapie worden behandelingen bedoeld met cytostatica. Deze cytostatica woxrden ingezet bij een snel delende vorm van kankercellen. Het nadeel echter is dat deze niet alleen de slechte cellen doodt maar ook veel goede continue delende cellen, zoals de cellen van het beenmerg (voor de aanmaak van bloed), haarzakjes en cellen van de geslachtsorganen.

 

Als u of uw arts twijfelt of chemotherapie wel zin heeft, dan moet u zich afvragen of u hier wel aan moet beginnen.

 

Wanneer het een levensverlengende behandeling betreft vraag u dan eens af of u niet beter kunt kiezen voor kwaliteit van leven. Ik hoor van veel cliënten dat zij hun laatste fase liever doorbrengen zonder chemokuren of bestralingen, omdat zij dan minder ziek zijn en de kwaliteit van leven beter is.

 

Behandelingen

In onze praktijk geven wij ondersteunende Quantum Touchbehandelingen. Deze behandelingen zijn er op gericht om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Inmiddels is bekend dat mensen met kanker in een vroeg stadium genezen zijn door Quantum Touchbehandelingen!

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Cholesterol

 

Er is de laatste tijd veel te doen omtrent de cholesterolwaarden en dat is maar goed ook! Lange tijd hebben artsen,aangezet door de farmaceutische industrie, ons een beeld voorgehouden dat een te hoog cholesterolgehalte schadelijk zou zijn voor ons lichaam. Er werd gesproken over goede en slechte cholesterol en dat tè hoge waarden behandeld moesten worden met cholesterolverlagende middelen (statines). Maar wanneer is uw cholesterolgehalte te hoog? De meeste artsen vinden een “normale” waarde van 5 mmol/l of minder acceptabel, terwijl uit vele onderzoeken gebleken is dat deze waarde veel te laag is.

 

De meeste die daar de dupe van worden zijn de ouderen in onze samenleving. U kent allemaal wel iemand in uw omgeving die deze middelen voorgeschreven krijgt en elke maand met een behoorlijke zak vol medicijnen de praktijk of apotheek verlaat. Maar ons lichaam maakt op oudere leeftijd juist mèèr cholesterol aan om het afweersysteem te ondersteunen. Dit is een natuurlijk ingrijpen zodat men minder vatbaar wordt voor infectieziekten e.d.

 

In onze praktijk maken wij wekelijks de vervelende nasleep mee van cliënten die een cholesterolverlager voorgeschreven kregen. Ze zijn duizelig, krijgen allerlei vage kwalen en zijn soms in en in ziek vanwege de combinatie met andere medicijnen. Het jammerlijke is dat deze (veelal) ouderen niet tegen hun huisarts durven te zeggen dat ze willen stoppen met de medicijnen omdat het niet hoort om een dokter tegen te spreken. (de dokter weet het toch het best?)

 

Wanneer deze cliènten langzaam af gaan bouwen met de cholesterolverlagers voelen ze zich in korte tijd een ander mens. Het is moeilijk te geloven dat we met z’n allen gewoon misleid zijn. Misleid door de Amerikaanse farmaceutische industrie. Het is bekend dat zij onderzoeksrapporten hebben gemanipuleerd ten eigen gunste. Er zijn miljoenen dollars aan smeergeld betaald. En dat alleen maar om de cholesterolverlagers wereldwijd voor te kunnen schrijven.

 

Op het ogenblik is het Food-en Drug administration(FDA) aan het onderzoeken of cholesterolverlagers kanker kunnen veroorzaken. We spreken nu over Simvastine (Zocor) en Vytorin dat in Nederland bekend is als Inegy. Aanleiding voor de zoektocht zijn vroege resultaten van het vijf jaar durend SEAS-onderzoek (Simvastatin and Ezetimibe in Aortic Stenosis). De behandeling met Vytorin verlaagde het risico van cardiovasculaire ziekten niet, maar de diagnose kanker en het overlijden aan de ziekte kwamen vaker voor dan in de placebogroep.

 

Het is typerend dat bij een groot deel van de personen die kanker krijgen, het cholesterolgehalte schrikbarend laag is.

 

In onze praktijk geven wij Quantum Touchbehandelingen om uw lichaam zodanig in balans te brengen, dat de cholesterolwaarden een voor uw lichaam aangepast gehalte hebben.

 

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Counseling

 

Doordat in deze moeilijke tijd van leven vele mensen steeds meer problemen krijgen, komen ook de counselors ( raadgevers) als paddenstoelen uit de grond. Met een goede counselor is helemaal niks mis, maar er verschijnen teveel jongeren die wel een gedegen opleiding hebben gehad, maar nog te weinig levenservaring hebben om een ander goed te kunnen helpen.

 

Counseling is ook niet zozeer een beroep maar eerder een gave. Een gave om aan te voelen waar de knelpunten zitten binnen een gezin of relatie en dan ook de feeling en tact hebben om hier een oplossing voor te vinden.

 

Wij horen de laatste tijd (te)veel klachten van cliënten over counselors. Cliënten willen een “klik” met deze persoon en het gevoel hebben dat ze begrepen worden. Dit is echter in veel gevallen een probleem. De counselors blijven maar afspraken maken ook al komt er geen oplossing en velen durven hier jammer genoeg niet tegenin te gaan.

 

Een tip die wij u graag meegeven; Let tijdens het eerste consult op hoe de interactie is tussen u en de counselor. Voelt u zich op uw gemak? Hebt u het gevoel dat er ècht naar u geluisterd wordt? Wordt er geen telefoon opgenomen tijdens uw gesprek? Is er coulance als u een afspraak op het laatste moment af moet zeggen wegens omstandigheden?

 

Wanneer dit allemaal niet het geval is dan raden wij u aan om op zoek te gaan naar een ander. U bent immers degene die geholpen moet/wil worden en u betaald hiervoor.

 

In onze praktijk kunt u ook een afspraak maken voor hulp bij gezins- of relatieproblemen. Kijk daarvoor even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Darmpoliepen

 

Een darmpoliep is een uitstulping van het slijmvlies. De vorm is niet altijd hetzelfde, soms plat, bolvormig of groeiend op een steeltje. Er zijn goedaardige (non-neoplastische) en kwaadaardige (neoplastische) poliepen. De doorsnee van een poliep kan variëren van een paar mm. tot wel 10 cm. De meeste poliepen zijn goedaardig, maar ze kunnen ook kwaadaardig worden en zich ontwikkelen tot een tumor, die we darmkanker noemen.

 

Symptomen

Poliepen die vervelend gaan worden, kunnen nogal eens makkelijk gaan bloeden.Dit is te zien aan bloed in of rondom de ontlasting, soms scheidt een poliep ook helder slijm af wat bij de ontlasting te zien is. Grotere poliepen kunnen voor verstopping in de darm zorgen waarbij waterige diarree afgewisseld wordt door obstipatie.

 

Oorzaak

Er is geen aanwijsbare oorzaak voor het ontstaan van poliepen. Men vermoedt dat het met ongezonde eetgewoonten te maken heeft, maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn.

 

Behandeling

Poliepen die tijdens een darmonderzoek worden opgemerkt worden meestal meteen verwijderd. De verwijderde poliep(en) worden daarna in een laboratorium onderzocht om te kijken of deze goed of kwaadaardig zijn.

 

In onze praktijk zetten wij d.m.v. Quantum Touchbehandelingen uw lichaam aan tot zelfgenezing zodat de poliepen gaan verdwijnen en het ontstaan van nieuwe poliepen tegengehouden wordt.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie, of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Diabetes

 

Bij suikerziekte of diabetes kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer zelf in de hand houden. Het lichaam van mensen met suikerziekte maakt zelf geen of weinig insuline aan of het reageert niet op insuline. Insuline wordt aangemaakt in de alvleesklier en zorgt ervoor dat de glucose uit het bloed gehaald kan worden. Deze glucose komt weer uit de koolhydraten in de voeding.

 

Symptomen

We beperken ons hier tot de meest voorkomende types; diabetes1 en 2.Bij diabetes2 zijn weinig of geen symptomen. Wanneer de glucose in het bloed blijft zitten wil het lichaam daar op een of andere manier toch vanaf. Je wordt dorstig en moet veel plassen, zodat de glucose toch uitgescheiden wordt. Men wordt lusteloos omdat er geen glucose opgenomen kan worden en daardoor dus geen energie krijgt. Wonden genezen slecht, er kunnen oogklachten optreden, zoals brandende en rode ogen, gewichtsverlies en vaak terugkerende infecties.

 

Behandeling

Bij diabetes2 kan men meestal volstaan met een aangepast dieet en innemen van tabletten. Bij diabetes1 wordt insuline ingespoten. Het is van belang voor deze mensen dat zij hun lichaam in goede conditie houden door goed te bewegen, denk aan wandelen, fietsen en sporten.

 

In onze praktijk helpen wij u graag door het geven van Quantum Touchbehandelingen om de alvleesklier te stimuleren in de insulineafgifte. Uiteindelijk is uw lichaam daar zèèr bij gebaat, u zult zich een heel ander mens voelen!

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor verschillende soorten huidaandoeningen en kan op alle delen van het lichaam voorkomen. Er zijn vele soorten eczeem bijv; constitutioneel eczeem, beroepseczeem, allergisch contacteczeem of seborrhoisch eczeem.

 

Symptomen

Droog eczeem komt meestal voor op de knieën, voeten, ellebogen, handen en op de hoofdhuid, hierbij is de huid droog en schilferig. Nat eczeem zie je vaak in de huidplooien zoals de elleboogholte, knieholte, achter de oren en in de hals,hierbij treden vaak blaasjes op.

 

Oorzaak

Voor de meeste vormen van eczeem is door de medische wetenschap geen oorzaak aan te wijzen. Men denkt dat het te maken heeft met erfelijke belasting.

 

Beroepseczeem echter is een contacteczeem, een allergische reactie op stoffen waarmee men werkt, denk aan kappers, masseurs,maar ook bakkers. In onze praktijk zijn wij na jarenlang onderzoek tot de conclusie gekomen dat eczeem vaak een bepaald soort mensen treft. Deze mensen zijn ingetogen en durven niet goed voor zichzelf op te komen. Vaak zijn ze vroeger gepest en kunnen ze geen kant op met hun emoties. Ook langdurige spanningen of angsten zijn hier debet aan. Deze emoties voeren een strijd onderling en komen dan als een explosie in de vorm van een huidaandoening naar buiten.

 

De huidaandoening wordt dan onbewust weer als afweerschild gebruikt om anderen op afstand te houden, om ze niet door hun opgebouwde muur te laten komen. Eczeem bij baby`s en kinderen is ook een vorm van onbehagen.

 

Behandeling

De meest gebruikelijke behandeling door artsen, is het voorschrijven van een zalf die corticosteroïden bevat, de zg. hormooncrèmes. Deze werken tegen ontsteking en jeuk. De bijwerkingen van deze corticosteroïden zijn op langere termijn echter zeer slecht voor het lichaam, vandaar dat wij adviseren om deze zo min mogelijk of niet te gebruiken.Een huismiddeltje wat zèèr goed aanslaat is baden in water met een chlooroplossing. (beginnen met 2 dopjes op 5 ltr. water)

 

Wij behandelen al jaren cliënten met verschillende vormen van eczeem met zèèr goed resultaat zonder chemische medicijnen. De behandelingen bestaan uit Quantum Touch, met ondersteuning van etherische oliën. Al na een paar behandelingen is het resultaat duidelijk zichtbaar!

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Fytotherapie

 

Fytotherapie betekent letterlijk; genezen met planten. Deze therapie valt niet onder de alternatieve geneeswijzen, omdat het eigenlijk de voorloper van de huidige farmacologie is. De meeste mensen in grote gebieden van de aarde zijn van hun eigen oorspronkelijke manier van leven vervreemd. Jarenlang heeft een generatie die vooral in chemie geloofde, gelachen om geneeskrachtige planten. Nu zijn ze weer “in” en zelfs ultramodern geworden.

 

Geneeskrachtige planten zijn toepasbaar bij allerlei soorten klachten. Ook zijn ze nuttig bij chronische ziekten, waarbij chemische medicijnen niet (meer) helpen of niet goed worden verdragen. Bij de oudere generatie is het nog vanzelfsprekend dat ze middelen uit de natuur gebruiken bij allerlei kwaaltjes.

 

Bij verkoudheden is thee, getrokken van de vlier of lindebloesem nuttiger dan een antibioticumkuur, vooral bij kinderen. En wat te denken van Smalle Weegbree bij verbrandingen of bloedingen. Een paar gekneusde blaadjes op de aangedane plek leggen en binnen een paar minuten is de pijn of bloeding verdwenen en er is geen littekenvorming.

 

De tuingoudsbloem zorgt al voor een kleine apotheek in uw huis. Thee gezet van de bloemen is een weldaad bij tandvlees-en oorontstekingen. Van de bloemen kunt u ook een tinctuur maken die te verwerken is in een zalf. Deze zalf kunt u gebruiken bij ring-en dauwworm, fistels, winterhanden en pijnlijke tepelkloven bij borstvoeding.

 

De natuur biedt ons zo honderden planten, elk met hun eigen specifieke werking. Wel wil ik u er op attenderen niet zomaar aan de slag te gaan. Het vereist kennis van planten om kleine verschillen op te merken tussen een geneeskrachtige en een giftige plant.

 

Fouten die gemaakt worden door de verkeerde plantenkeuze is niet alleen schadelijk voor de direct betrokkene maar brengt ook de Fytotherapie in discrediet!

Gordelroos

 

Gordelroos is een plotseling optredende huidinfectie welke wordt veroorzaakt door het Varicella zoster virus. Dit virus is ook de veroorzaker van waterpokken. Wanneer men ooit waterpokken heeft gehad blijft het virus sluimerend aanwezig in bepaalde zenuwcellen van het ruggemerg. Bij verminderde weerstand kan het virus weer de kop opsteken, meestal op oudere leeftijd.

 

Symptomen

Gordelroos begint vaak met een tintelend, brandend of jeukend gevoel. Ook kan men een soort verdoofdheid voelen. Vaak voelt men zich ook rillerig of gewoon ziek. Na enkele dagen treedt er een rode huiduitslag op met vochtblaasjes. De plaatsen waar deze vochtblaasjes zich bevinden kunnen jeuken of zèèr pijnlijk zijn. De tijd van het “wegtrekken” van deze blaasjes kan variëren van 3-6 weken. Gordelroos kan overal op het lichaam voorkomen, maar meestal zien we dat het op de buik of in de taille ontstaat. De vorm van de aandoening is als een soort gordel, vandaar ook de naam.

 

Oorzaak

Bij verminderde weerstand kan het virus wat in het lichaam aanwezig is weer de kop opsteken. Vaak gebeurt dit wanneer men in contact is geweest met een kind met een waterpokkeninfectie. Heeft men nooit een waterpokkeninfectie gehad dan kan men besmet raken door contact met iemand met gordelroos. Het vocht uit de blaasjes is dan de grote boosdoener, maar ook het virus wat in de lucht hangt.

 

Behandeling

Meestal geneest gordelroos spontaan zonder chemische medicijnen. Pijnstillers zijn vaak voldoende. Zit de gordelroos echter in uw gezicht dan is het zaak om uw huisarts om een anti-virusmiddel te vragen om besmetting van de ogen te voorkomen. Het is wel zaak om een goede hygiëne in acht te nemen, om besmetting naar anderen te voorkomen! Soms gebeurt het dat er na maanden nog heftige pijnklachten zijn.In dat geval is het noodzaak om in te grijpen.

 

In onze praktijk geven wij d.m.v. Quantum Touchbehandelingen uw lichaam de aanzet om uw weerstand te verhogen en daardoor de pijn weg te nemen.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Griep

 

Griep is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een virus. Na besmetting van dit virus duurt het 1 tot 3 dagen voordat de eerste verschijnselen opgemerkt worden.

 

Symptomen

Griep komt in enkele uren tijd opzetten. Men voelt zich moe worden, krijgt spier-en hoofdpijn, en is rillerig. Daarna komt de koorts, keelpijn, snotteren en een algeheel gevoel van malaise. Van een stevige griep kun je ècht in en in ziek zijn! Gezonde volwassenen en kinderen komen de griep vrijwel probleemloos door. Bij bejaarden of mensen die al een ernstige ziekte hebben of iemand met verminderde weerstand kunnen complicaties optreden.

 

Oorzaak

De oorzaak van griep is besmetting met het influenzavirus of simpelweg griepvirus.

 

Behandeling

Er is geen behandeling tegen griep, omdat deze wordt veroorzaakt door een virus. Vaak denkt men dat een antibioticumkuur wel helpt,maar dat kan niet, want antibiotica kunnen alleen ingezet worden tegen besmettingen die veroorzaakt zijn door een bacterie. De beste remedie is dan ook; een paar dagen onder de wol, drink veel water en verse vitaminerijke sappen en als het kan kleine beetjes eten. Laat de koorts zijn werk doen, namelijk het aanvallen en vernietigen van het virus.

 

Waarom krijgt de een elk jaar griep en een ander nooit? Dit heeft te maken met het afweermechanisme. Mensen die gezond leven en weinig stress hebben zullen niet zo vatbaar zijn voor besmetting dan iemand met een verminderd afweersysteem.

 

Een griepinfectie is vaak ook een teken van te weinig rust! Het is opmerkelijk dat je na een griepinfectie het gevoel hebt dat er ” opruiming” is gehouden in je lichaam. En dat klopt ook, veel afvalstoffen zijn door het transpireren en het vele drinken uit het lichaam verwijderd.

 

In onze praktijk geven wij u Quantum Touchbehandelingen. Met deze behandelingen verhogen wij uw weerstand, zodat u minder vatbaar bent voor infectieziekten waaronder de griep.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Hartritmestoornis

 

Het hart pompt het bloed naar alle delen van het lichaam, dit gaat met een lichaamseigen regelmaat. In ruste 60-70 slagen per minuut,maar bij inspanning kan dit oplopen tot wel180 slagen per minuut. Wanneer er nu minder of meer slagen p.m. zijn dan de normale hartslag, of wanneer de boezems en de kamers van het hart niet in de juiste volgorde samentrekken spreken we van hartritmestoornissen.

 

Symptomen

Hartritmestoornissen worden als zèèr eng omschreven. De klachten variëren van een beklemmend gevoel in de borst en keel, hartkloppingen, kortademigheid, vermoeidheid en het gevoel dat het hart stopt met kloppen. Ook transpireren en duizeligheid horen bij de symptomen.

 

Oorzaak

Er worden verschillende oorzaken aangewezen bij deze ritmestoornissen; afwijkingen aan de hartkleppen, verkalking van de slagader, te hoge bloeddruk, alcoholmisbruik en stress. Ook een te snel werkende schildklier kan een boosdoener zijn. Hartritmestoornissen treden in verhouding meer op bij 50plussers.

 

Behandeling

Als er geen aanwijsbare oorzaken zijn voor hartritmestoornissen dan wordt er veelal medicatie gegeven om de aanvallen te voorkomen. Wanneer de klachten ernstig zijn en medicijnen niet helpen dan kan men overgaan tot bevriezen of doorbranden van weefsel in het hart. Ook kan men een pacemaker inbrengen om er voor te zorgen dat,wanneer de hartkamers niet goed samentrekken, de pacemaker geactiveerd wordt om zodoende weer het hart in het juiste ritme te krijgen.

 

Om te proberen te voorkomen dat u al deze ingrijpende operaties moet ondergaan,bieden wij de krachtige Quantum Touchbehandelingen aan. Hierdoor wordt het lichaam aangezet tot zelfgenezing waardoor de klachten verminderen of zelfs verdwijnen!

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter wij nemen dan contact met u op.

Hernia

 

Hernia betekent eigenlijk ingewandsbreuk.Een stukje darm kan uitpuilen in de buikholte, maar ook een liesbreuk is een hernia. We beperken ons hier echter tot de HNP oftewel de hernia van de wervelkolom. Bij deze vorm van hernia worden de kraakbeenschijven tussen de wervels zijdelings naar buiten geperst, deze drukken dan op de zenuwen wat zéér pijnlijk is!

 

Symptomen

Bij een rug-of nekhernia straalt de pijn uit naar de ledematen met vaak een verdoofd en/of tintelend gevoel. Afhankelijk van welke zenuw bekneld raakt kunnen er verlammings-of uitvalsverschijnselen optreden.

 

Oorzaak

Veelal wordt de oorzaak gezocht in slijtage van de ruggewervels. Zwaar werk zou een van de boosdoeners kunnen zijn. Maar even zo vaak is er niks van dit alles aan de hand en krijgt men toch een hernia.Hoe kan dat dan? In deze jachtige tijd krijgen steeds meer mensen te maken met targets, doelstellingen halen. Daardoor raken we psychisch en lichamelijk overbelast en dat vertaald zich naar de drukkende pijn in de wervelkolom. Ons lichaam verteld ons door deze pijn dat we het rustiger aan moeten doen, maar dat wordt veelal genegeerd. Men neemt een pijnstiller en gaat verder. Totdat er een spitaanval of een hernia om de hoek komt kijken. Men “zakt” als het ware door de ruggewervels heen en de pijn zorgt ervoor dat men krom en gebogen loopt, precies zoals men zich voelt. Het lichaam laat altijd de waarheid zien!

 

Behandeling

In onze praktijk behandelen wij al jaren spit-en herniaklachten door het geven van Quantum Touchbehandelingen met uitstekend resultaat! Doordat de blokkades opgeheven worden die verantwoordelijk zijn voor de klachten, komen de tussenwervelschijven weer in hun oorspronkelijke positie waardoor de zenuwbeknelling opgeheven wordt. Bijbehorende ontspanningsbehandelingen zorgen ervoor dat er op een andere manier tegen het leven aangekeken wordt zodat stress verminderd en de klachten tot het verleden behoren.

 

Door deze manier van behandelen kunt u voorkomen dat u een hernia-operatie moet ondergaan. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderlijke gevallen waarbij acute operatie nodig is, vanwege het gevaar voor verlammingen.

 

Wilt u een afspraak maken, of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Huiduitslag

 

Huiduitslag is een oneffenheid op en in de huid. Dit kunnen vele vormen zijn zoals bultjes, zweren, luieruitslag, eczeem of psoriasis.

 

Symptomen

Vaak is er een roodheid van de huid, jeuk en zwellingen. De huid kan droog en schilferig zijn, maar er is ook een vorm van “natte” huiduitslag. Deze wordt veroorzaakt door vochtblaasjes die openspringen, dan wel opengekrabt worden.

 

Oorzaak

De medische wetenschap ziet huidklachten meestal als erfelijk bepaald. Wanneer een arts verneemt dat er ergens in de familie iemand is met een huidaandoening dan is het voor hem meestal al een uitgemaakte zaak. Vaak ligt echter een psychische oorzaak ten grondslag aan huidaandoeningen. Na jaren onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat huiduitslag of eczeem meestal een bepaalde groep mensen treft. Deze mensen zijn ingetogen en durven niet goed voor zichzelf op te komen. Vaak zijn ze vroeger gepest, hebben of hadden een slechte relatie of langdurige spanningen. Deze negatieve emoties voeren een strijd onderling en komen dan als een explosie in de vorm van een huidaandoening naar buiten. De huidaandoening wordt dan onbewust weer als een afweerschild gebruikt om anderen op afstand te houden om ze niet door hun opgebouwde muur te laten komen.

 

Behandeling

De meeste huidaandoeningen worden in de reguliere geneeskunde behandeld met crèmes en zalven, maar het is belangrijker om de werkelijke oorzaak aan te pakken!

 

In onze praktijk brengen wij uw lichaam en psyche weer in balans met Quantum Touchbehandelingen. Door deze manier van behandelen gaat uw lichaam zichzelf helen en zal de achterliggende oorzaak van de klacht opgelost worden. Ter ondersteuning werken wij ook met aromatherapie. Het resultaat is al na enkele behandelingen zichtbaar! Velen gingen u voor en zijn verlost van hun huidaandoeningen doordat ze weerbaarder en zelfbewuster zijn geworden en zodoende hun eigen aandoening hebben genezen.

 

Wilt u ook een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Jicht

 

Jicht is een gewrichtsontsteking. De plaats van het aangetaste gewricht is rood, gezwollen en het voelt pijnlijk en warm. Vooral bewegen is zeer pijnlijk.

 

Symptomen

Het typerende van jicht is dat het plotseling en zeer heftig op komt zetten. Men sprak vroeger niet voor niets van “vliegend jicht”. De eerste aanval manifesteert zich veelal in èèn gewricht veelal de duim of grote teen. Na de eerste aanval raakt het gewricht nog niet zo beschadigd en zal zich spontaan herstellen. Bij een volgende jichtaanval breidt deze zich uit naar meerdere gewrichten en duurt de aanval ook langer. Bij terugkerende jichtaanvallen kunnen de gewrichten wèl blijvend schade oplopen. Jicht komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, meestal tussen de 35 en 65 jr.

 

Oorzaak

De oorzaak van jicht is dat er teveel urinezuur in de vorm van kristallen “neerslaat”op het gewricht. Dit gebeurt wanneer er een teveel aan urinezuur in het bloed zit, wat ontstaat uit de afbraak van eiwitten. De kristallen veroorzaken de ontsteking en de pijn. De medische wetenschap heeft nog geen oorzaak aan kunnen wijzen voor jicht.Men constateert wel de diagnose,schrijft pijnstillende medicatie voor,maar doet verder niets om de oorzaak aan te pakken! In de natuurgeneeskunde is echter aangetoond dat aan jicht veel onverwerkt verdriet ten grondslag ligt. Vaak is dit al jaren sluimerend of actief aanwezig. Wanneer er dan een emotionele situatie ontstaat, bijv. het overlijden van een dierbare, scheiding of ontslag, kan het zomaar gebeuren dat jicht de kop opsteekt. Vaak ook zie je, dat mensen die lijden aan jicht, een beetje afstandelijke zijn en niet gauw hun ware gevoelens tonen.

 

Behandeling

In onze praktijk helpen wij u d.m.v. Quantum Touchbehandelingen om de jicht te elimineren. Wij zorgen ervoor dat u weer in balans komt en de opgekropte emoties los kunt laten, waardoor ook het teveel aan urinezuur het lichaam zal verlaten! Ook geven wij u een voedingsadvies op maat om tijdens de duur van de behandelingen toe te passen. U zult merken dat de pijn na de eerste behandeling al sterk afneemt!

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Keelontsteking

 

Een keelontsteking of keel-angina is een pijnlijke aandoening van de keelholte met vaak ook aangetaste amandelen.

 

Symptomen

Keelpijn wordt vaak verward met keelontsteking. Bij keelpijn is de keelholte alleen maar geïrriteerd en pijnlijk. Keelontsteking is echter een ander verhaal. Hierbij ziet de keel flink rood met gele puskoppen op de amandelen en dik wit slijm in de keelholte. Men heeft pijn bij het slikken en opgezette lymfeklieren in de hals. Ook is men koortsig met een algeheel gevoel van malaise.

 

Oorzaak

Keelpijn wordt meestal veroorzaakt door roken, verblijf in rokerige ruimten, veel en hard praten of schreeuwen. Een keelontsteking daarentegen wordt meestal veroorzaakt door een virus of door de streptokokbacterie. Deze komt vrij plotseling opzetten met alle bovengenoemde symptomen. Deze ontsteking kan tot 2 of 3 weken klachten geven.

 

Soms is een aanhoudende keelontsteking ook een voorbode van de ziekte van Pfeiffer.

 

Wanneer iemand jaarlijks 2 of 3x een keelontsteking krijgt moeten we toch gaan nadenken over de werkelijke oorzaak hiervan. Het is gebleken dat, wanneer iemand moeilijk uit zijn woorden kan komen, of wanneer hem of haar vaak het spreken belet wordt, zich dit gaat wreken in de keelomgeving! Ook lange tijden van spanningen kunnen chronische keelontstekingen veroorzaken.

 

Behandeling

Bij een keelontsteking kunt u zelf al veel doen; koud water drinken of waterijsjes eten. U hoeft ècht geen zuigtabletten te kopen, zoute drop werkt net zo effectief! Gorgelen met kamillethee of lauw water met een schepje zout doet ook wonderen. U kunt een pijnstiller nemen tegen de pijn bij slikken. Vraag niet meteen om een antibioticumkuur, doe dit pas als het ècht nodig is!

 

In onze praktijk krijgen wij regelmatig te maken met cliènten met chronische keelontsteking. Door het geven van Quantum Touchbehandelingen gaat het lichaam zich helen daar waar nodig is, zodat de klacht uiteindelijk tot het verleden behoort.

 

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Keelpijn

 

Keelpijn heeft iedereen wel eens last van.

 

Symptomen

Keelpijn wordt vaak verward met keelontsteking. Bij keelpijn is de keelholte alleen maar geïrriteerd en pijnlijk. Keelontsteking is echter een ander verhaal. Hierbij ziet de keel flink rood met gele puskoppen op de amandelen en dik wit slijm in de keelholte. Men heeft pijn bij het slikken en opgezette lymfeklieren in de hals. Ook is men koortsig met een algeheel gevoel van malaise.

 

Oorzaak

Keelpijn wordt meestal veroorzaakt door roken, verblijf in rokerige ruimten, veel en hard praten of schreeuwen. Een keelontsteking daarentegen, wordt meestal veroorzaakt door een virus of door de streptokokbacterie. Deze komt vrij plotseling opzetten met alle bovengenoemde symptomen. Deze ontsteking kan tot 2 of 3 weken klachten geven. Soms is een aanhoudende keelontsteking ook een voorbode van de ziekte van Pfeiffer.

 

Wanneer iemand jaarlijks 2 of 3x een keelontsteking krijgt moeten we toch gaan nadenken over de werkelijke oorzaak hiervan. Het is gebleken dat, wanneer iemand moeilijk uit zijn woorden kan komen of wanneer hem of haar vaak het spreken belet wordt, zich dit gaat wreken in de keelomgeving! Ook lange tijden van spanningen kunnen chronische keelontstekingen veroorzaken.

 

Behandeling

Bij een keelontsteking kunt u zelf al veel doen; koud water drinken of waterijsjes eten. U hoeft ècht geen zuigtabletten te kopen, zoute drop werkt net zo effectief! Gorgelen met kamillethee of lauw water met een schepje zout doet ook wonderen.U kunt een pijnstiller nemen tegen de pijn bij slikken. Vraag niet meteen om een antibioticumkuur, doe dit pas als het ècht nodig is!

 

In onze praktijk krijgen wij regelmatig te maken met cliènten met chronische keelontsteking. Door het geven van Quantum Touchbehandelingen gaat het lichaam zich helen daar waar nodig is, zodat de klacht uiteindelijk tot het verleden behoort.

 

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Maagpijn

 

Maagpijn is een pijn die gevoeld wordt in de bovenbuik, het gebied boven de navel.

 

Symptomen

Meestal ervaart men een doffe of stekende zeurende pijn. Deze pijn kan gepaard gaan met braken en/of misselijkheid of een opgeblazen gevoel. Ook oprispingen en omhoogkomend maagzuur is een veelgehoorde klacht.

 

Oorzaak

Er zijn vele oorzaken aan te wijzen voor maagpijn. Een veelvoorkomende klacht is pijn in de maagstreek bij spanningen en stress. Bij ernstigere vormen kunnen we denken aan een ontsteking van de maagwand (gastritis) maagzweer, maagbloeding of maagkanker. Maagpijn door stress zal al gauw afnemen als u ervoor zorgt dat u minder gespannen leeft.

 

Onze behandeling

In onze praktijk geven wij Quantum Touchbehandelingen voor alle klachten die met de maag te maken hebben. Tijdens de behandeling geeft het lichaam en de psyche zelf aan waar de oorzaak van de klacht ligt zodat deze opgeheven kan worden. We hebben de afgelopen jaren al vele cliënten gehad die volledig zijn genezen van hun maagklachten.

 

Wilt u ook een afspraak maken of meer informatie hierover,kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Maagzweer

 

Onze maag produceert een zuur dat nodig is voor de vertering van ons voedsel. Maar, omdat dit zuur ook de maagwand, slokdarm en twaalfvingerige darm aan kan tasten, zijn deze organen voorzien van een speciaal zuurbestendig slijmvlies. Wanneer echter het evenwicht tussen zuur-en slijmproduktie uit balans is kan het zuur gaan inwerken op bovengenoemde organen. De beschadigingen die hierdoor ontstaan zijn eerst oppervlakkig, maar wanneer deze steeds dieper worden in de vorm van een krater, dan is een maagzweer een feit.

 

Symptomen

De meest voorkomende symptomen zijn; pijn en een vervelend gevoel in de bovenbuik, misselijkheid en braken. Ook gebrek aan eetlust en gewichtsverlies treden op. De pijn kan verergeren na het eten. Als een maagzweer licht gaat bloeden dan kan door dit langdurige bloedverlies ook bloedarmoede ontstaan.. Bij een plotselinge hevige maagbloeding geeft men vaak bloed over en kan er bloed in de ontlasting zitten. Deze is dan zeer donker, zelfs zwart gekleurd.

 

Onze behandeling

In onze praktijk geven wij Quantum Touchbehandelingen voor alle klachten die met de maag te maken hebben. Tijdens de behandeling geeft het lichaam en de psyche zelf aan waar de oorzaak van de klacht ligt zodat deze opgeheven kan worden. We hebben de afgelopen jaren al vele cliënten gehad die volledig zijn genezen van hun maagklachten.

 

Wilt u ook een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Nekhernia

 

Hernia betekent eigenlijk ingewandsbreuk. Een stukje darm kan uitpuilen in de buikholte, maar ook een liesbreuk is een hernia. We beperken ons hier echter tot de HNP oftewel de hernia van de wervelkolom. Bij deze vorm van hernia worden de kraakbeenschijven tussen de wervels zijdelings naar buiten geperst. Deze drukken dan op de zenuwen wat zèèr pijnlijk is.

 

Symptomen

Bij een rug,-of nekhernia straalt de pijn uit naar de ledematen met vaak een verdoofd en/of tintelend gevoel. Afhankelijk van welke zenuw bekneld raakt kunnen er verlammings-of uitvalsverschijnselen optreden. Oorzaak Veelal wordt de oorzaak gezocht in slijtage van de ruggewervels. Zwaar werk zou een van de boosdoeners kunnen zijn. Maar even zo vaak is er niks van dit alles aan de hand en krijgt men toch een hernia.Hoe kan dat dan? In deze jachtige tijd krijgen steeds meer mensen te maken met targets, doelstellingen halen. Daardoor raken we psychisch en lichamelijk overbelast en dat vertaald zich naar de drukkende pijn in de wervelkolom. Ons lichaam verteld ons door deze pijn dat we het rustiger aan moeten doen, maar dit wordt veelal genegeerd. Men neemt een pijnstiller en gaat verder. Totdat er een spitaanval of een hernia om de hoek komt kijken. Men “zakt” als het ware door de ruggewervels heen en de pijn zorgt ervoor dat men krom en gebogen loopt. Precies zoals men zich voelt. Het lichaam laat altijd de waarheid zien!

 

Behandeling

Spit en de meeste herniaklachten zijn uitstekend te behandelen met Quantum Touch. Doordat de blokkades opgeheven worden die verantwoordelijk zijn voor de klachten, komen de tussenwervelschijven weer in hun oorspronkelijke positie waardoor de zenuwbeknelling opgeheven wordt. Bijbehorende ontspanningsbehandelingen zorgen ervoor dat er op een andere manier tegen het leven aangekeken wordt, zodat stress verminderd en de klachten tot het verleden behoren.

 

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderlijke gevallen waarbij acute operatie nodig is, vanwege het gevaar voor verlammingen.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Ontgiften

 

In deze tijd van overdaad komt er tegelijkertijd ook een overdaad aan giftige stoffen ons lichaam binnen. Denk maar aan allerlei conserveringsmiddelen ,geur-kleur -en smaakstoffen en niet te vergeten de chemische bestrijdingsmiddelen die in de land- en tuinbouw gebruikt worden. Zelfs ons drinkwater, waarvan beweerd wordt dat het schoon is, bevat door allerlei zuiveringschemicaliën ook een bepaalde hoeveelheid giftige stoffen. Wanneer u een glas kraanwater en een glas bronwater beiden een half uur laat staan dan kunt u het verschil ruiken. Het kraanwater zal “rieken” terwijl aan het mineraalwater nog niet het minste luchtje kleeft. Bronwater is ook beter voor het lichaam omdat dit lichaamseigen zouten en mineralen bevat. Maar hoor ik u zeggen, het waterschap beweert toch altijd dat het kraanwater net zo goed is als water uit een flesje. Natuurlijk zeggen ze dat, je gaat jezelf toch niet in de voet schieten!

 

Behandeling

Op het ogenblik zijn er veel klinieken en praktijken waar men u een ontgiftingskuur aanbied.

 

Veelal tegen exorbitant hoge bedragen en met lichaamsvreemde methoden. Het is écht niet nodig, en ook nog eens mensonvriendelijk om een week lang poepend en kotsend door te brengen. Wij bieden u een vriendelijkere en lichaamseigen manier van ontgiften. Door middel van Quantum Touchbehandelingen zetten wij het lichaam aan om alle lichaamsvreemde stoffen op een natuurlijke manier te verlaten. Wij ondersteunen u daarbij met etherische oliën om de ontgifting zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Ontstekingen

 

We kennen veel soorten ontstekingen en bijna allemaal zijn deze oorzaak van een groot deel van de ziekteprocessen in het menselijk lichaam. Bij een ontstekingsproces kunnen we spreken van “een oorlog in het lichaam”. Een gevaarlijk wordende overmacht van bacteriën, virussen of toxinen, wordt door ons afweersysteem aangevallen en bestreden.

 

Symptomen

Bij een acute ontsteking zien we roodheid van de huid,zwelling pijn en koorts. Bij een chronische ontsteking zijn er minder symptomen. Oorzaak Zoals we al zeiden is een aanval van bacteriën, virussen of toxinen de.

 

Oorzaak

Maar waarom komt het dan dat de een vaker last heeft van ontstekingen dan de ander? Het is algemeen bekend dat wanneer iemand veel stress heeft, of in een ongelukkige relatie zit, of altijd tegenslag heeft, er een moment komt dat deze geveld wordt door een of andere ontsteking. Een ontsteking is een conflict in of op ons lichaam. Zo kan ook een innerlijk conflict dat niet of niet tijdig herkent wordt zich manifesteren in de vorm van een ontsteking. Het is dan zaak om de innerlijke conflicten op te lossen i.p.v. de symptomen te bestrijden.

 

Behandeling

Bij heftige ontstekingen wordt meestal een antibioticumkuurtje gegeven. Deze kuur moet afgemaakt worden om alle indringers te elimineren. Als men eens een enkele keer een kuur nodig heeft,dan is dat niet erg, maar wanneer er vaak naar antibiotica gegrepen wordt dan is dat een grote aantasting van het lichaam. Het gevaar bestaat dat men resistent (ongevoelig) wordt voor antibiotica. Ook de darmflora wordt aangetast en bij kinderen kunnen al vroeg gebitsbeschadigingen optreden In onze praktijk helpen wij u om van deze (chronische) ontstekingen te genezen. Door Quantum Touchbehandelingen toe te passen wordt uw lichaam aangezet tot zelfheling zodat uw afweermechanisme geactiveerd wordt. Meestal volstaan 4 – 6 behandelingen.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, dan verwijzen wij u graag naar praktijkinformatie.

Overgangsklachten

 

Een van de dingen die een vrouw zeker weet is dat ze in de overgang komt. De een sloft er makkelijk doorheen en een ander heeft allerlei klachten. Deze klachten variëren van de bekende opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen tot depressies, neerslachtigheid en soms agressieve gedachten. Dit alles gebeurt doordat de hormoonhuishouding gaat veranderen en dit heeft zijn weerslag op het denken en doen.

 

Vrouwen die normaal meegaand waren kunnen veranderen in kenau`s, ze kennen hun eigen lichaam en ook hun eigen denkwijzen niet meer. Sommige vrouwen vervallen in sombere gedachten en raken in een depressie. In onze praktijk geven wij Quantum Touch behandelingen die er voor zorgen dat de “bijwerkingen” van de overgang geminimaliseerd worden, dan wel verdwijnen. Uw lichaam wordt weer in balans gebracht en de vervelende klachten behoren tot het verleden.

 

Wilt u ook een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie. U kunt ook uw telefoonnummer achterlaten dan nemen wij contact met u op.

Pijnbestrijding

 

Pijn is in het algemeen een nuttig verschijnsel. Het beschermd ons lichaam tegen beschadigingen, omdat we, wanneer we pijn voelen, dat gedeelte van ons lichaam ontzien. Als we de oorzaak van de pijn kennen dan kunnen we hier in de meeste gevallen wel iets aan doen. Bij hoofdpijn door drukte of stress kunnen we iets minder hooi op onze vork nemen, dat is vaak al voldoende. Bij een gekneusde of verzwikte enkel nemen we een paar dagen rust en dan gaat de pijn ook over.

 

Maar er bestaat ook een bepaald soort pijn waar geen simpele middelen voor zijn. Denk aan zenuwpijnen bijv. hernia, chronische maagpijn en fantoompijn. Ook ernstige brandwonden zijn zéér pijnlijk!

 

Bij hevige pijnklachten worden door de regulier geneeskunde meestal morfine-achtige pijnstillers gegeven zoals Tramadol of codeïne. Hier zijn artsen terecht terughoudend in omdat ze een verslavende werking hebben, maar bij gebrek aan andere methoden kunnen ze niet anders.

 

Zenuwpijnen zijn niet te onderdrukken met de klassieke pijnstillers zoals paracetamol of opioïden. Vaak worden personen met chronische pijn doorverwezen naar een pijnpoli in een ziekenhuis. Hier zit een team van deskundigen,waaronder een anesthesioloog-pijnspecialist, die uw klacht gaan behandelen.

 

Er zijn vele soorten pijn, dus ook vele soorten vormen van pijnbestrijding van tabletvorm tot injecties. De chemische medicijnen die oraal dan wel per injectie toegediend worden zijn echter op langere termijn funest voor uw lichaam.

 

In onze praktijk geven wij al jaren, met veel succes Quantum Touchbehandelingen als pijnbestrijding en het aanpakken van de oorzaak van de pijn.

 

Door jarenlange ervaring zijn wij ervan overtuigd geraakt dat deze behandelingen efficiënter zijn dan pijnbestrijding met chemische medicijnen!

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, dan verwijzen wij u graag naar praktijkinformatie.

Reuma

 

Reuma is een verzamelnaam voor een groep van symptomen, waarbij sprake is van ontstekingen en weefselveranderingen in gewrichten en/of spierweefsel. Artritis (gewrichtsontsteking), jicht, jeugdreuma, fibromyalgie (weke- delen reuma) en artrose(gewrichtsslijtage) noemen we allemaal reumatische aandoeningen, kortweg reuma.

 

Al deze aandoeningen hebben èèn ding gemeen; de beweeglijkheid van de gewrichten neemt af, er is sprake van stijfheid, zwelling en pijn in spieren en gewrichten. Reuma ontstaat vaak na een ingrijpende emotionele verandering; ontslag, scheiding, dood van een geliefde of de dood van een huisdier.

 

Als je je verdriet of teleurstelling hierover niet op de een of andere manier hebt kunnen uiten, of er was geen tijd voor je, of misschien wilde je wel stoer blijven doen en doorgaan, dan heb je deze zure ervaring niet kunnen verwerken. Zijn de hierbij behorende emoties niet afgevoerd dan gaan deze emotionele zuren zich ergens vastzetten en langzaamaan komt er dan de verharding en verstarring.

 

Door deze nare ervaringen voelt de mens zich in de kou gezet. Ook lichamelijke kou doet de reuma verergeren. Bij reuma is warmte belangrijk, lichamelijke warmte maar vooral ook mènselijke warmte. Vaak merk je dat mensen met reuma moeite hebben met het toelaten van de buitenwereld, moeite hebben met aanrakingen, moeite met genegenheid. Maar juist het toelaten van deze menselijke warmte kan al verlichting bieden.

 

In onze praktijk geven wij Quantum Touchbehandelingen om de oorzaak van reuma op te sporen en daardoor te genezen.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, dan verwijzen wij u graag naar praktijkinformatie.

Scoliose

 

Scoliose is een scheefgroei van de wervelkolom, strikt genomen een zijwaartse wervelkolomkromming, soms wel met 2 “bochten”. Scoliose is soms al bij de geboorte aanwezig, maar openbaart zich meestal tijdens de groei van de baby, tot aan de leeftijd van 10 jaar. Soms komt scoliose ook op latere leeftijd voor. Oorzaken zijn hiervoor niet aan te geven. Scoliose geeft meestal bij kinderen geen pijn maar het verdrukt wel de longen, zodat een verminderde longwerking op latere leeftijd een feit is.

 

In onze praktijk geven wij al enkele jaren Quantum Touchbehandelingen aan mensen met scoliose met groot succes!! Meestal is na een paar behandelingen al te zien dat de wervels en botten een betere stand aan gaan nemen.

 

Wilt een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Snel werkende schildklier

 

De schildklier bevind zich aan de voorkant van de hals ,direct boven het “kuiltje”. Deze klier maakt 2 soorten hormonen aan te weten T4 (thyroxine) en T3 (thyronine). T3 is een actief hormoon terwijl T4 een soort voorraadje is dat wordt aangesproken naar gelang de behoeften van ons lichaam. Het schildklierhormoon speelt een grote rol in het stofwisselingsproces, het zorgt ervoor dat we voldoende energie hebben.

 

Symptomen

Bij een te snel werkende schildklier kunnen hartkloppingen optreden, verminderde eetlust, gejaagdheid, onrustgevoelens, snelle polsslag, warme klamme handen, spierzwakte of darmklachten.

 

Bij een te traag werkende schildklier zijn de meeste klachten; vermoeidheid, langzame spraak, traagheid in denken en doen, het uitvallen van bijv.de wenkbrauwharen, spier-en gewrichtspijn en heftige menstruatie. Vaak zijn deze klachten niet meteen terug te voeren op de werking van de schildklier,dus een juiste diagnose kan best wel wat tijd in beslag nemen.

 

Oorzaak

De meest voorkomende oorzaak in West-Europa, is de ziekte van Hashimoto.Dit is een auto-immuun aandoening waarbij het lichaam remmende antistoffen maakt tegen de eigen lichaamscellen. Een andere oorzaak kan zijn, behandelingen met radio-actief jodium, gebruik van jodiumhoudende medicijnen(hoesttabletten) of het gebruik van Lithium.

 

Behandeling

Meestal wordt in geval van schildklierafwijkingen medicatie gegeven die synthetische T4 bevat. In onze praktijk is echter gebleken dat door het geven van Quantum Touchbehandelingen de schildklier zich grotendeels gaat herstellen. Dit komt doordat het zelfgenezend vermogen van het lichaam ge-activeerd wordt.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Spierdystrofie

 

Spierdystrofie is eigenlijk een verzamelnaam voor spierziekten. Het kan een aangeboren erfelijkheidskwestie zijn en het kan optreden na een ongeval of operatie. Onder spierziekten vallen ook; de ziekte van Duchenne en de ziekte van Becker. Spierdystrofie is een primaire spierstoornis, waarvan geen externe oorzaak bekend is. De stoornissen zijn meestal genetisch bepaald.

 

Symptomen

De verschijnselen van spierdystrofie zijn onderling verschillend.Het voornaamste kenmerk is de zwakte van bepaalde spiergroepen en de achteruitgang van het spierweefsel.

 

Oorzaak

Er zijn geen aanwijsbare oorzaken voor spierdystrofie.De reguliere geneeskunde gaat ervan uit dat het een genetische aandoening is en staat verder met de rug tegen de muur wat behandelingsmethoden betreft.

 

Behandeling

In onze praktijk geven wij Quantum Touchbehandelingen, Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ge-activeerd, waardoor de klachten duidelijk verminderen en de kwaliteit van leven wordt verbeterd.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

Tandvleesproblemen

 

Met een goede mondhygiëne houdt u uw tandvlees in goede conditie. Toch doen zich soms problemen voor waardoor uw tandvlees geïrriteerd of ontstoken raakt.

 

Symptomen

Bij tandvleesontsteking wordt het tandvlees rood, geïrriteerd en/of is er pusafscheiding. Vaak komt ook de “dikke wang” voor wanneer de ontsteking heftig is, dit gaat dan gepaard met een vieze smaak in de mond en een slechte adem.

 

Oorzaak

Veelal is de tandplak die tussen de tand en de overgang naar het tandvlees zit de boosdoener. Wanneer de tandplak niet goed verwijderd wordt zorgen de bacteriën in de plak voor een ontsteking. Bij teruggetrokken tandvlees komt er meer ruimte tussen tand en tandvlees, waardoor een bacterie zich makkelijk kan nestelen.

 

Behandeling

Door goed poetsen en een regelmatig bezoek aan de tandarts kunt u al veel leed voorkomen. Toch zijn er mensen die een chronische tandvleesontsteking hebben. In onze praktijk geven wij u Quantum Touch behandelingen, speciaal op het tandvlees gericht zodat deze zichzelf gaat helen en de ontstekingen tot het verleden behoren.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, wij nemen dan contact met u op.

Traag werkende schildklier

 

De schildklier bevind zich aan de voorkant van de hals, direct boven het “kuiltje”. Deze klier maakt 2 soorten hormonen aan te weten T4 (thyroxine) en T3 (thyronine). T3 is een actief hormoon terwijl T4 een soort voorraadje is dat wordt aangesproken naar gelang de behoeften van ons lichaam. Het schildklierhormoon speelt een grote rol in het stofwisselingsproces, het zorgt ervoor dat we voldoende energie hebben.

 

Symptomen

Bij een te snel werkende schildklier kunnen hartkloppingen optreden, verminderde eetlust, gejaagdheid, onrustgevoelens, snelle polsslag, warme klamme handen, spierzwakte of darmklachten.

 

Bij een te traag werkende schildklier zijn de meeste klachten; vermoeidheid, langzame spraak, traagheid in denken en doen, het uitvallen van bijv.de wenkbrauwharen, spier-en gewrichtspijn en heftige menstruatie. Vaak zijn deze klachten niet meteen terug te voeren op de werking van de schildklier, dus een juiste diagnose kan best wel wat tijd in beslag nemen.

 

Oorzaak

De meest voorkomende oorzaak in West-Europa, is de ziekte van Hashimoto.Dit is een auto-immuunaandoening waarbij het lichaam remmende antistoffen maakt tegen de eigen lichaamscellen.

 

Een andere oorzaak kan zijn , behandelingen met radio-actief jodium, gebruik van jodiumhoudende medicijnen(hoesttabletten) of het gebruik van Lithium.

 

Behandeling

Meestal wordt in geval van schildklierafwijkingen medicatie gegeven die synthetische T4 bevat. In onze praktijk is echter gebleken dat door het geven van Quantum Touch behandelingen de schildklier zich grotendeels gaat herstellen. Dit komt doordat het zelfgenezend vermogen van het lichaam ge-activeerd wordt.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Voedingsadvies

 

In onze huidige jachtige maatschappij willen gezonde maaltijden er weleens bij inschieten. Men denkt dat het innemen van voedingssupplementen een goede maaltijd compenseert, niets is minder waar! De farmaceutische industrie wil ons dat wel doen laten geloven, ze spelden u van alles op de mouw zolang bij hun de kassa maar rinkelt. Het is bekend dat voedingssupplementen niet dát doen wat ze pretenderen te doen.De samenstelling is òf te laag, zodat deze geen effect heeft, òf te hoog zodat het schadelijk is voor uw lichaam.

 

We weten allemaal dat vanwege de hoge werkdruk de tijd om een gezonde maaltijd op tafel te zetten minimaal is. Vaak wordt gegrepen naar een pizza, kant en klaarmaaltijd of een hap uit de snackbar.

 

Nu is dat een enkele keer niet erg, maar als dit 5 of 6 dagen per week gebeurd dan moet u er toch ècht rekening mee houden dat u ongezond bezig bent.

 

De nasleep van ongezonde voeding is bij kinderen van nu funest. Ze bouwen weinig weerstand op, zijn eerder ziek en zullen daar hun hele verdere leven ongemak van hebben.

 

Vergeet niet dat kinderen in de groei de nodige vitaminen, koolhydraten, vetten en eiwitten nodig hebben om een gezond lichaam en stevig skelet te krijgen.

 

Wij geven u graag advies om zo gezond mogelijk te leven, afgestemd op uw leefwijze.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.

Vruchtbaarheidsproblemen

 

Wanneer een (echt)paar minimaal 2 jaar probeert om op een natuurlijke wijze zwanger te worden en het lukt niet, dan spreken we van een vruchtbaarheidsprobleem.

 

Oorzaak

De grootste boosdoeners zijn; slecht werkende eierstokken, een verminderde zaadproductie, zwakke zaadcellen, of een onregelmatige cyclus. Wanneer er echter geen medische afwijkingen zijn, neemt men aan dat men teveel bezig is met zwanger worden en het een obsessie aan het worden is. We spreken hier dus niet over het zwanger willen worden op latere leeftijd, hierbij tellen meer oorzaken mee.

 

Behandeling

Wanneer blijkt dat het niet lukt om op de “normale manier” zwanger te worden dan komt een (echt)paar meestal in de medische molen terecht en beginnen de behandelingen van hormooninjecties, IVF, etc.

 

In onze praktijk is gebleken dat door het geven van Quantum Touch behandelingen aan zowel man als vrouw, de kans van zwanger worden op de natuurlijke manier, aanzienlijk wordt vergroot.

 

Door deze behandelingen wordt het lichaam aangezet tot zelfgenezing zodat de bestaande klachten verminderd worden of zelfs verdwijnen. Ook wanneer er geen medische afwijkingen zijn, zullen de behandelingen rust brengen en kan men meer relaxed aan gezinsuitbreiding denken.

 

Wilt een afspraak maken of meer informatie hierover, kijk even bij praktijkinformatie of laat uw telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op.